Ние сме Райна и Данаил Стоянови

Семейство любители на вкусната храна, тръгнали по пътя на здравословния начин на живот и духовното израстване.

Избрахме да напуснем големия град и се върнахме да живеем на село. Обичаме новото си ежедневие – фитнес в двора, разходки в планината, предлагащи ни прекрасни гледки.

Не следваме известни готвачи, национални кухни и модни течения в храненето. Използваме натурални съставки – без изкуствени оцветители, без изкуствени консерванти и без изкуствени подсладители. Търсим разнообразието и баланса в храненето, откакто се храним само с пълноценна растителна храна. 

И така се раждат най-свежите рецепти, вдъхновени от природата.

За нас полезната храна е вкусна, когато е приготвена с любов и вдъхновение!

Райна Стоянова

Oбичам да готвя, както и да експериментирам в кухнята. Всеки един продукт за мен е предизвикателство и вдъхновение! Харесвам контрастите в храната – във вкусовете и ароматите, в текстурите и цветовете, в техниките на приготвяне и начините на поднасянето й. За мен продуктите са палитра от цветове, чрез която превръщам ястията ми в картина. В забързаното ми ежедневие залагам на бързите и лесни рецепти. Въпреки че като всеки човек и аз имам предпочитания, но се старая храната ни да е балансирана и разнообразна. Моята страст са печивата и десертите, на които отделям време и изпипвам детайлите.

Данаил Стоянов

Обичам да ям вкусна храна, а когато е необходимо и готвя. Експериментирам с вкусове и растителни продукти от цял свят, но моите комбинации понякога са странни. Харесвам пикантната храна – с много подправки и лют вкус. Обожавам сладките неща, но се старая да не прекалявам с тях. За мен не е от значение как изглежда храната в чинията ми, важното е тя да е вкусна и разнообразна. А като бивш активен спортист, знам че ежедневното хранене трябва да е добре балансирано. Според мен за да си здрав е нужно – балансирано безглутеново веган хранене, активно движение и спокоен ум.